Kristityt usein ihmettelevät, että heidän uskontoaan riisutaan pois kouluista mutta siihen on hyvä syy - tieteellisen tiedon sovittaminen yhteen kristillisen lapsenuskon kanssa on usein vaikeaa, koska mikään tieteellinen tieto ei tue kristillisiä dogmeja. Koulujen ei pitäisi olla mitään raamattu- tai koraanikouluja, vaan valmistaa ihmisiä maallista elämää varten. Raamatun tuntemisesta ja kristillisestä traditiosta on työelämässä hyvin vähän apua. Lapsenuskon ihannoiminen kannattaa lopettaa kokonaan, koska tyhmyyden ylistäminen ei oikeasti johda mihinkään hyödylliseen ja myös ajatus henkisestä kasvusta on ristiriidassa lapsenuskon kanssa.
Peruskoulujen lisäksi myös pyhäkouluja pitää tarkastella kriittisesti. Kirkkoherra Soili Juntumaa kirjoitti vasta Kotimaa24:ssä, että papit kohtelevat aikuisia kuin pyhäkoululaisia ja jättävät kertomatta heille, ettei Raamatun kertomuksia voi soveltaa sellaisenaan nykypäivään. Tämä herättää kuitenkin kysymyksen, että jos pyhäkoulujen opit eivät sovi aikuisille, niin miksi niitä kerrotaan lapsille. En ole vieraillut pyhäkouluissa, mutta sen perusteella mitä "tunnustukseton" oman uskonnon opetus kouluissa sisältää ja perustuen omiin muistoihin pyhäkouluopetuksesta, uskallan väittää, ettei pyhäkoulun konseptia voi edes periaatteessa saada oikeaan tietoon perustuvaksi, koska keskeinen tiedon lähde on Raamattu. Raamattua ei ole kirjoitettu mihinkään tieteelliseen menetelmään pohjautuen, joten se ei ole tietokirja.
Monille tämä Raamatun kyseenalaistaminen herättää kysymyksen, että mikä sitten on totta ylipäätään. Sitä kannattaa tietysti pohtia. Esimerkiksi se, minkä voi nähdä, on yleensä totta. Unet eivät kuitenkaan ole totta, vaan mielikuvitusta, vaikka ne voikin nähdä. Myöskään harhanäyt eivät ole totta. Silloin kun etsitään totuutta kirjallisista lähteistä pitää olla kriittinen. Esimerkiksi ihmekertomuksiin ei kannata uskoa, ellei ole vielä suurempi ihme että kertoja erehtyy. Raamatussa on niin paljon ristiriitoja, ettei kaikki sieltä löytyvä teksti voi olla totta. Lisäksi siellä kerrotaan ihmeistä, mutta mikään ei takaa sitä, etteivätkö nämä kertomukset voisi olla keksittyjä.